Rychlé jogurtové oválky v čokoládě - postup přípravy
Pokud máte minimum času na přípravu vánočního cukroví, vyzkoušejte tyto rychlé jogurtové oválky. Namočit je můžete v mléčné, hořké nebo bílé čokoládě.
Na oválky
Na dokončení
Do mísy nalijte jogurt, přidejte do něj cukr, olej a vanilkový extrakt. Poté vše důkladně promíchejte pomocí metličky.
Do mísy s jogurtovou směsí nasypte polovinu mouky a lehce ji zapracujte. Následně přidejte zbylou mouku, kypřicí prášek do pečiva a vytvořte hladké těsto.
Z těsta tvořte malé oválky, které poté přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Následně je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a oválky pečte po dobu 20 minut.
Čokoládu nechte rozpustit a poté do ní vmíchejte nasekané mandle. Vychladnuté oválky postupně namáčejte do čokolády a přendejte je zpět na plech.
Jakmile na oválcích ztuhne čokoláda, přendejte je do papírových košíčků a můžete je servírovat.
Tip: Místo hořké čokolády můžete použít i mléčnou nebo bílou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty