Vánoční čokoládové kostky bez vajec - postup přípravy
Vánoční čokoládové kostky jsou příjemně křupavé a neobsahují žádná vejce. Díky rychlému receptu, u kterého nemusíte péct, můžete strávit víc času se svou rodinou.
Těsto
Poleva
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozmixovanými arašídy. V hrnci smíchejte cukr s mlékem a máslem. Ingredience zahřívejte, dokud se nerozpustí.
Vzniklou tekutinu vmíchejte, po částech, do směsi se sušenkami a vytvořte těsto, které rozdělte na dvě části. Jednu z nich smíchejte se strouhaným kokosem a druhou s rozpuštěnou čokoládou.
Tip: Pokud se vám zdá těsto příliš suché, můžete do něj přidat trochu mléka. Čokoládu rozpustíte, během 3 minut, v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni.
Připravte si formu na pečení, kterou vyložte pečicím papírem. Na dno formy rozprostřete polovinu těsta s čokoládou, uhlaďte ho pomocí lžíce a pokryjte ho polovinu těsta s kokosem, které také zarovnejte.
Poznámka: Postup ještě jednou zopakujte.
Na závěr rozpusťte hořkou čokoládu smíchanou s olejem a polevou pokryjte celý povrch dezertu. Ten vložte na 1–2 hodiny do lednice a poté ho ozdobte zbytkem čokolády. Dezert vložte zpět do lednice, a jakmile poleva ztuhne, nakrájejte ho na kostky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné