Bramborové kroužky s česnekem a cibulkou - postup přípravy
Bramborové kroužky jsou plné chuti česneku a jarní cibulky. Skvěle se hodí jako křupavá pochoutka k pivu i originální příloha k masovým a jiným pokrmům.
Těsto
Na smažení
Brambory oloupejte, nakrájejte je na kousky a vařte je v hrnci s osolenou vodou 15 minut. Poté je sceďte a rozšťouchejte.
Na pánvi s rozpuštěným máslem smažte, nadrobno nakrájený, osolený česnek, přibližně 1 minutu, do změknutí. Poté ho zalijte vodou a zaprašte moukou.
Jakmile se ingredience propojí, pánev odstavte z tepla a směs v ní smíchejte s rozšťouchanými brambory. Vytvořte hladké těsto, které přeložte do mísy, ve které ho nechte volně chladnout .
Zatím nakrájejte jarní cibulku, kterou do bramborového těsta vmíchejte, společně s bramborovým škrobem. Nyní začněte s tvarováním kroužků.
Těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm, z kterého vykrojte kolečka. Z koleček vykrojte jejich střed a kroužky smažte v rozpáleném oleji, přibližně 2–3 minuty, dozlatova.
Tip: Druhým způsobem, jak vytvořit kroužky je, že můžete z těsta odebírat malé kousky, vytvořit z nich válečky a jejich okraje spojit k sobě tak, abyste vytvořili tvar kruhu.
Usmažené bramborové kroužky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Následně je podávejte s dipem nebo z nich udělejte přílohu k hlavnímu jídlu.
Tip: Bramborové kroužky nemusíte smažit hned. Můžete si je předpřipravit a uschovat do mrazáku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte