Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený květák s rýží a kurkumou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Zapečený květák s rýží a kurkumou - postup přípravy

Připravte si zajímavější alternativu klasického zeleninového pokrmu, který ocení nejen vegetariáni. Zapečený květák s rýží a kurkumou je lehký a plný chutí a barev.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte, přibližně 5 minut, rýži, kterou následně zasypte kurkumou a solí. Ingredience promíchejte a rýži zalijte horkou vodou. 

2. KROK

Rýži vařte, pod pokličkou asi 15 minut, do změknutí. V samostatné míse následně smíchejte 3 vejce, sůl, pepř, smetanu, zakysanou smetanu, hořčici a nastrouhaný sýr. 

3. KROK

Mezitím vařte, 5 minut, květák v osolené vodě a poté ho sceďte. Uvařenou rýži sejměte z tepla a vmíchejte do ní 2 vejce. Rýži poté rozprostřete do zapékací mísy, vymazané olejem, pokryjte ji vrstvou květáku a pokrm zalijte smetanovou směsí se sýrem. 

4. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. 

Tip: Zapečený květák servírujte nakrájený na kousky. Každou porci můžete posypat trochou petrželky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: viele Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů