Zapečený květák s rýží a kurkumou - postup přípravy
Připravte si zajímavější alternativu klasického zeleninového pokrmu, který ocení nejen vegetariáni. Zapečený květák s rýží a kurkumou je lehký a plný chutí a barev.
Ingredience
Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte, přibližně 5 minut, rýži, kterou následně zasypte kurkumou a solí. Ingredience promíchejte a rýži zalijte horkou vodou.
Rýži vařte, pod pokličkou asi 15 minut, do změknutí. V samostatné míse následně smíchejte 3 vejce, sůl, pepř, smetanu, zakysanou smetanu, hořčici a nastrouhaný sýr.
Mezitím vařte, 5 minut, květák v osolené vodě a poté ho sceďte. Uvařenou rýži sejměte z tepla a vmíchejte do ní 2 vejce. Rýži poté rozprostřete do zapékací mísy, vymazané olejem, pokryjte ji vrstvou květáku a pokrm zalijte smetanovou směsí se sýrem.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Tip: Zapečený květák servírujte nakrájený na kousky. Každou porci můžete posypat trochou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: viele Rezepte