Nepečené arašídové kostky s čokoládou - postup přípravy
Nepečené arašídové kostky připravíte jen z pár ingrediencí, a navíc bez mouky a vajec. Naopak v kostkách najdete máslo, které z nich dělá jemné vánoční cukroví.
Základ
Poleva
V pánvi smíchejte vodu s cukrem a směs přiveďte k varu. Asi po 4 minutách, až cukr zkaramelizuje, do pánve přidejte smetanu ke šlehání.
Pokračujte ve vaření 5–7 minut, dokud směs nezhnědne.
Poznámka: Po přilití smetany se cukr pravděpodobně srazí. To je v pořádku. Zahříváním se zase rozpustí.
Do karamelu vmíchejte máslo, a jakmile se rozpustí, přidejte pražené nesolené arašídy. Směs přeložte do pekáče vyloženého pečicím papírem, kde ji zarovnejte do hladka.
Poznámka: Pekáč přikryjte potravinovou fólií a vložte ho na 1 hodinu do lednice.
Mezitím rozpusťte čokoládu. Můžete to udělat v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Polevou pokryjte povrch vychlazeného dezertu, který nechte 30 minut schnout.
Tip: Zbytek polevy vlijte do cukrářského sáčku a po zaschnutí čokolády na dezertu vytvořte ozdobné pruhy. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Dezert nechte 5 minut schnout a poté ho nakrájejte na kousky.
Tip: Nepečené arašídové kostky uchovávejte v nádobě bez přístupu vzduchu na tmavém, suchém a chladném místě. Servírovat je můžete v ozdobných papírových košíčcích.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné