Domácí brambůrky s Čedarem - postup přípravy
Až vyzkoušíte tento recept na domácí brambůrky, už nebudete chtít ty z obchodu. Připravte si tu nejlepší pochoutku k televizi či pivu, která je plná bohaté chuti.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky. Vložte je do mísy, ve které je důkladně propláchněte čistou vodou.
Brambory vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte je 1 minutu. Následně je z vody vyjměte a vložte je do studené vody. Po vyjmutí je položte na bílý ubrousek a pořádně je vysušte.
Plátky vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte je 5 minut.
Tip: Když budete plátky brambor během smažení otáčet, urychlíte proces smažení.
Po pěti minutách plátky z pánve vyjměte a smíchejte je se sušeným sýrem.
Poznámka: Domácí brambůrky ihned zkonzumujte. Pokud je budete chtít podávat později, vložte je do sáčku nebo vzduchotěsné nádoby. Díky tomu nezvlhnou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Kun