Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí brambůrky s Čedarem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Domácí brambůrky s Čedarem - postup přípravy

Až vyzkoušíte tento recept na domácí brambůrky, už nebudete chtít ty z obchodu. Připravte si tu nejlepší pochoutku k televizi či pivu, která je plná bohaté chuti.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky. Vložte je do mísy, ve které je důkladně propláchněte čistou vodou. 

2. KROK

Brambory vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte je 1 minutu. Následně je z vody vyjměte a vložte je do studené vody. Po vyjmutí je položte na bílý ubrousek a pořádně je vysušte. 

3. KROK

Plátky vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte je 5 minut. 

Tip: Když budete plátky brambor během smažení otáčet, urychlíte proces smažení.

4. KROK

Po pěti minutách plátky z pánve vyjměte a smíchejte je se sušeným sýrem. 

Poznámka: Domácí brambůrky ihned zkonzumujte. Pokud je budete chtít podávat později, vložte je do sáčku nebo vzduchotěsné nádoby. Díky tomu nezvlhnou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Cooking Kun

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů