Smažené brambory s máslem a česnekem - postup přípravy
Smažené brambory s máslem jsou jemné a mají výrazné aroma díky přidanému kopru. Pokrm je ideální ke svačině, ale také jako příloha k masovým pokrmům a rybám.
Ingredience
Brambory ve slupce vařte 7–10 minut v osolené vodě. Poté je sceďte a smažte je na rozpálené pánvi s máslem 10–15 minut, do zlatohněda.
Během smažení brambory ochuťte pepřem a přidejte k nim nakrájený česnek s nasekaným koprem. Ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení další minutu.
Tip: Po přidání česneku brambory moc dlouho nesmažte, aby česnek nezhořkl.
Brambory s máslem podávejte jako přílohu k masovým pokrmům nebo rybám.
Tip: Pokrm si můžete dopřát také ke svačině. Brambory chutnají skvěle i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné a chutné