Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovocný koláč s vanilkou a černým rybízem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Ovocný koláč s vanilkou a černým rybízem - postup přípravy

Připravte si ovocný koláč s chutí vanilky, který provoní vaši kuchyni a vytvoří útulnou atmosféru. Dezert je ideální pro všechny milovníky snadné přípravy dezertů.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do těsta

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s vanilkovým cukrem, klasickým cukrem a solí do pěny. Přidejte mléko, olej a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.

2. KROK

Připravte si dortový ráfek, vyložte ho pečicím papírem a jeho stěny potřete máslem. Černý rybíz smíchejte s moukou a vmíchejte ho do těsta, které vlijte do dortového ráfku. 

3. KROK

Ovocný koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.

Tip: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto zachytí, přikryjte koláč alobalem a pokračujte v pečení dalších 10–15 minut.

4. KROK

Po upečení nechte dezert chladnout v dortovém ráfku 10 minut a poté ho vyndejte a servírujte nakrájený na kousky.

Poznámka: Ovocný koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů