Slané kremrole se slaninou a sýrovou náplní - postup přípravy
Pokud vás už nebaví klasické předkrmy a sladké dezerty, připravte na Silvestra slané kremrole se slaninou a čedarovým dipem. Jsou křupavé a plné aromatických chutí.
Základ
Dip
Náplň
Listové těsto rozprostřete na rovnou plochu, jemně ho vyválejte, rozkrojte na polovinu a tu posypte nastrouhaným sýrem.
Sýr pokryjte nasekanou petrželkou, kterou zakryjte druhou polovinou těsta. Naplněné těsto nakrájejte na pruhy o šířce cca 3 cm a každý z pruhů pokryjte plátkem slaniny.
Pruhy obalte kolem rukojeti vidličky a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Při tvorbě kremrolí se inspirujte postupem níže ve videu.
Mezitím připravte dip. V hrnci rozpusťte máslo, které smíchejte s moukou. Asi po dvou minutách vaření, přilijte do hrnce mléko a pálivou papriku. Ingredience zamíchejte a asi po minutě k nim přidejte nastrouhaný Čedar.
Tip: Aby v dipu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Po 2 minutách, jakmile se sýr rozpustí, směs odstavte z tepla a nechte ji volně chladnout. Poté připravte náplň smícháním tvarohového krému s prolisovaným česnekem.
Náplň vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplňte upečené slané kremrole, z kterých jste vyndali lžičky.
Poznámka: Pokrm servírujte společně s připraveným dipem. Skvěle chutná teplý, ale také za studena.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes