Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané kremrole se slaninou a sýrovou náplní

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Slané kremrole se slaninou a sýrovou náplní - postup přípravy

Pokud vás už nebaví klasické předkrmy a sladké dezerty, připravte na Silvestra slané kremrole se slaninou a čedarovým dipem. Jsou křupavé a plné aromatických chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Dip

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listové těsto rozprostřete na rovnou plochu, jemně ho vyválejte, rozkrojte na polovinu a tu posypte nastrouhaným sýrem. 

2. KROK

Sýr pokryjte nasekanou petrželkou, kterou zakryjte druhou polovinou těsta. Naplněné těsto nakrájejte na pruhy o šířce cca 3 cm a každý z pruhů pokryjte plátkem slaniny. 

3. KROK

Pruhy obalte kolem rukojeti vidličky a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

Tip: Při tvorbě kremrolí se inspirujte postupem níže ve videu.

4. KROK

Mezitím připravte dip. V hrnci rozpusťte máslo, které smíchejte s moukou. Asi po dvou minutách vaření, přilijte do hrnce mléko a pálivou papriku. Ingredience zamíchejte a asi po minutě k nim přidejte nastrouhaný Čedar.

Tip: Aby v dipu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

5. KROK

Po 2 minutách, jakmile se sýr rozpustí, směs odstavte z tepla a nechte ji volně chladnout. Poté připravte náplň smícháním tvarohového krému s prolisovaným česnekem. 

6. KROK

Náplň vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplňte upečené slané kremrole, z kterých jste vyndali lžičky. 

Poznámka: Pokrm servírujte společně s připraveným dipem. Skvěle chutná teplý, ale také za studena.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů