Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý drobenkový koláč s jablky

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Rychlý drobenkový koláč s jablky - postup přípravy

Pokud máte chuť na šťavnatý a křupaný dezert zároveň, vyzkoušejte tento drobenkový koláč s jablky. Jeho příprava je snadná a poměrně rychlá.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na korpus

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nastrouhejte je nahrubo. Přidejte k nim cukr, skořici a rozinky. Poté je nechte chvíli odpočinout, aby pustily šťávu.

2. KROK

Do mísy prosejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte studené máslo a rychle ho zpracujte rukama do podoby drobenky. Následně do ní vmíchejte zakysanou smetanu. Těsto by mělo mít stále podobu drobenky.

3. KROK

Formu o velikosti 20×30 cm vyložte pečicím papírem. Oddělte 1/3 drobenky na posypání a dejte ji stranou. Zbytek rovnoměrně vtlačte na dno formy a dobře ji uhlaďte.

4. KROK

Z jablek vymačkejte přebytečnou šťávu a náplň rovnoměrně rozetřete na těsto. Zbylou drobenku smíchejte s nasekanými mandlemi a rozprostřete ji na povrch koláče.

5. KROK

Koláč vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho přibližně 1 hodinu, dokud povrch není krásně zlatavý.

6. KROK

Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho posypte moučkovým cukrem, nakrájejte ho a servírujte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů