Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tvaroh jen z 1 suroviny

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 3 minuty
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí tvaroh jen z 1 suroviny - postup přípravy

Jakmile si připravíte tento domácí tvaroh, už nebudete chtít ten z obchodu. Výhodou receptu je velmi snadná a rychlá příprava, vyžadující použití jen 1 ingredience.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z kyselého mléka odeberte množství o přibližně 10 lžících a odložte ho bokem – z něj můžete vytvořit zakysanou smetanu. Zbytek mléka vložte do hrnce a zahřívejte ho při teplotě 45–50 °C po dobu 20–25 minut. 

2. KROK

Poznámka: V tomto receptu bylo použito mléko přirozeně zkyslé při pokojové teplotě. Kysnutí trvá 2–3 dny, v závislosti na teplotě v pokoji. 

3. KROK

Hotový produkt přeceďte a vzniklý tvaroh použijte dle potřeby. Skvěle se hodí na pečivo, ale také jako součást hlavních chodů nebo dezertů.

4. KROK

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 600–700 g tvarohu a 250–300 g zakysané smetany. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: MaryanaTastyFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů