Domácí tvaroh jen z 1 suroviny - postup přípravy
Jakmile si připravíte tento domácí tvaroh, už nebudete chtít ten z obchodu. Výhodou receptu je velmi snadná a rychlá příprava, vyžadující použití jen 1 ingredience.
Ingredience
Z kyselého mléka odeberte množství o přibližně 10 lžících a odložte ho bokem – z něj můžete vytvořit zakysanou smetanu. Zbytek mléka vložte do hrnce a zahřívejte ho při teplotě 45–50 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: V tomto receptu bylo použito mléko přirozeně zkyslé při pokojové teplotě. Kysnutí trvá 2–3 dny, v závislosti na teplotě v pokoji.
Hotový produkt přeceďte a vzniklý tvaroh použijte dle potřeby. Skvěle se hodí na pečivo, ale také jako součást hlavních chodů nebo dezertů.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 600–700 g tvarohu a 250–300 g zakysané smetany.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MaryanaTastyFood