Zeleninová omeleta s jogurtem - postup přípravy
Připravte si lehké a chuťově rozmanité jídlo, které zasytí a mohou si na něm pochutnat i dietáři. Zeleninová omeleta je nadýchaná, jemná a hotová za chvíli.
Základ
Vaječná směs
Na smažení
Zelí nakrájejte na nudličky a vložte ho do pánve s rozpáleným olivovým olejem, kde ho osolte a smažte 5–7 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Během smažení zelí několikrát promíchejte.
Mezitím oloupejte mrkev, kterou nastrouhejte na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na proužky. Zelí z pánve přendejte do mísy a do pánve s rozpáleným olejem vložte cibuli, kterou smažte 2 minuty.
K cibuli přidejte mrkev a pokračujte ve smažení další 4–5 minut. Po této době přendejte zeleninu k zelí a v samostatné míse vytvořte směs z vajec, soli, nakrájeného rajčete, nadrobno nakrájené jarní cibulky a jogurtu s moukou.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek ve směsi, mouku prosejte.
Na pánev s rozpáleným olejem rovnoměrně rozprostřete zeleninu, kterou zalijte připravenou směsí z vajec. Pánev přikryjte pokličkou a pokrm pečte 10 minut, na mírném ohni.
Zeleninovou omeletu servírujte teplou a nakrájenou na kousky.
Tip: Můžete ji podávat ozdobenou trochou nasekané petrželky. K omeletě můžete přidat také kečup, tatarku nebo jiný oblíbený dip.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pollyina kuchyně

