Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová omeleta s jogurtem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zeleninová omeleta s jogurtem - postup přípravy

Připravte si lehké a chuťově rozmanité jídlo, které zasytí a mohou si na něm pochutnat i dietáři. Zeleninová omeleta je nadýchaná, jemná a hotová za chvíli.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Vaječná směs

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí nakrájejte na nudličky a vložte ho do pánve s rozpáleným olivovým olejem, kde ho osolte a smažte 5–7 minut, pod pokličkou. 

Poznámka: Během smažení zelí několikrát promíchejte.

2. KROK

Mezitím oloupejte mrkev, kterou nastrouhejte na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na proužky. Zelí z pánve přendejte do mísy a do pánve s rozpáleným olejem vložte cibuli, kterou smažte 2 minuty.

3. KROK

K cibuli přidejte mrkev a pokračujte ve smažení další 4–5 minut. Po této době přendejte zeleninu k zelí a v samostatné míse vytvořte směs z vajec, soli, nakrájeného rajčete, nadrobno nakrájené jarní cibulky a jogurtu s moukou.  

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek ve směsi, mouku prosejte. 

4. KROK

Na pánev s rozpáleným olejem rovnoměrně rozprostřete zeleninu, kterou zalijte připravenou směsí z vajec. Pánev přikryjte pokličkou a pokrm pečte 10 minut, na mírném ohni. 

5. KROK

Zeleninovou omeletu servírujte teplou a nakrájenou na kousky. 

Tip: Můžete ji podávat ozdobenou trochou nasekané petrželky. K omeletě můžete přidat také kečup, tatarku nebo jiný oblíbený dip.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Pollyina kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů