Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medovníkový řez se smetanovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Medovníkový řez se smetanovým krémem - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na senzační dezert, který se hodí i ke slavnostním příležitostem. Medovníkový řez je jedinečnou kombinací křupavého základu a jemného krému.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte med s máslem a směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se máslo zcela nerozpustí. Přidejte jedlou sodu a po 45–50 vteřinách směs odstavte z tepla. V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem, a jakmile vznikne pěna, vešlehejte do ní medovou směs.

2. KROK

Přidejte také mouku a vytvořte hladké těsto, které rozlijte do tří samostatných misek. Každé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho při 180 °C po dobu 8–10 minut.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji ve 2–3 dávkách.

3. KROK

U všech tří upečených korpusů zarovnejte strany, rozřízněte je na polovinu a pokračujte s přípravou krému. Zakysanou smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem a začněte s vrstvením dezertu. 

Poznámka: Odřezky uschovejte na později. Budete je potřebovat k závěrečnému zdobení.

4. KROK

První korpus potřete trochou krému, který zakryjte dalším korpusem a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete krémem, který posypte odřezky korpusu, rozmixovanými na jemný prášek, a to i po stranách dezertu. 

5. KROK

Medovníkový řez vložte na 5–6 hodin do lednice a poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Čím déle se bude dezert chladit, tím pevnější strukturu získá. Pro nejlepší výsledky nechte dezert v lednici přes noc.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SABINA foodee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů