Medovníkový řez se smetanovým krémem - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na senzační dezert, který se hodí i ke slavnostním příležitostem. Medovníkový řez je jedinečnou kombinací křupavého základu a jemného krému.
Těsto
Na krém
V rendlíku smíchejte med s máslem a směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se máslo zcela nerozpustí. Přidejte jedlou sodu a po 45–50 vteřinách směs odstavte z tepla. V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem, a jakmile vznikne pěna, vešlehejte do ní medovou směs.
Přidejte také mouku a vytvořte hladké těsto, které rozlijte do tří samostatných misek. Každé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho při 180 °C po dobu 8–10 minut.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji ve 2–3 dávkách.
U všech tří upečených korpusů zarovnejte strany, rozřízněte je na polovinu a pokračujte s přípravou krému. Zakysanou smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem a začněte s vrstvením dezertu.
Poznámka: Odřezky uschovejte na později. Budete je potřebovat k závěrečnému zdobení.
První korpus potřete trochou krému, který zakryjte dalším korpusem a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete krémem, který posypte odřezky korpusu, rozmixovanými na jemný prášek, a to i po stranách dezertu.
Medovníkový řez vložte na 5–6 hodin do lednice a poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Čím déle se bude dezert chladit, tím pevnější strukturu získá. Pro nejlepší výsledky nechte dezert v lednici přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SABINA foodee
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.