Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový sušenkový řez s pomerančem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Čokoládový sušenkový řez s pomerančem - postup přípravy

Pokud milujete dezerty, které kombinují osvěžující chuť ovoce s lahodnou čokoládou, připravte si čokoládový sušenkový řez. Tuto pochoutku navíc připravíte bez pečení.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na vymazání

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte kakaový prášek s cukrem a mlékem. Směs zahřívejte 1 minutu a poté do ní vmíchejte máslo s pomerančovou kůrou. 

2. KROK

Tip: Před strouháním pomeranč důkladně omyjte. Můžete k tomu použít směs vody a jedlé sody, která má abrazivní účinky. Ovoce poté opláchněte čistou vodou. 

3. KROK

Po další minutě, až se máslo rozpustí, vzniklou hmotou zalijte rozlámané sušenky ve větší míse. Směs smíchejte se strouhaným kokosem a rozprostřete ji do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, který potřete trochou oleje. 

4. KROK

Základ na dezert zakryjte potravinovou fólií a nechte ho vychladnout. Mezitím připravte polevu. Želatinu v prášku smíchejte s 60 ml vody a nechte ji několik minut reagovat. 

5. KROK

V rendlíku smíchejte kakaový prášek s cukrem, vodou a mlékem. Směs zahřívejte 1 minutu a poté do ní vmíchejte rozlámanou čokoládu se želatinou. Vzniklou polevu zahřívejte ještě 1–2 minuty a odstavte ji z tepla.  

6. KROK

Polevu přeceďte a polijte jí vychlazený základ na dezert, který jste předem vyndali z dortového ráfku a nakrájeli na stejně velké kostky. 

7. KROK

Polevu na čokoládovém sušenkovém řezu nechte zaschnout a poté ho servírujte. 

Poznámka: Než dezert zkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Süße Versuchung

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů