Čokoládový sušenkový řez s pomerančem - postup přípravy
Pokud milujete dezerty, které kombinují osvěžující chuť ovoce s lahodnou čokoládou, připravte si čokoládový sušenkový řez. Tuto pochoutku navíc připravíte bez pečení.
Základ
Na vymazání
Poleva
V rendlíku smíchejte kakaový prášek s cukrem a mlékem. Směs zahřívejte 1 minutu a poté do ní vmíchejte máslo s pomerančovou kůrou.
Tip: Před strouháním pomeranč důkladně omyjte. Můžete k tomu použít směs vody a jedlé sody, která má abrazivní účinky. Ovoce poté opláchněte čistou vodou.
Po další minutě, až se máslo rozpustí, vzniklou hmotou zalijte rozlámané sušenky ve větší míse. Směs smíchejte se strouhaným kokosem a rozprostřete ji do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, který potřete trochou oleje.
Základ na dezert zakryjte potravinovou fólií a nechte ho vychladnout. Mezitím připravte polevu. Želatinu v prášku smíchejte s 60 ml vody a nechte ji několik minut reagovat.
V rendlíku smíchejte kakaový prášek s cukrem, vodou a mlékem. Směs zahřívejte 1 minutu a poté do ní vmíchejte rozlámanou čokoládu se želatinou. Vzniklou polevu zahřívejte ještě 1–2 minuty a odstavte ji z tepla.
Polevu přeceďte a polijte jí vychlazený základ na dezert, který jste předem vyndali z dortového ráfku a nakrájeli na stejně velké kostky.
Polevu na čokoládovém sušenkovém řezu nechte zaschnout a poté ho servírujte.
Poznámka: Než dezert zkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Süße Versuchung