Větrníčky s krémem z ananasu a mascarpone - postup přípravy
Připravte si dezert, který je vyhledávanou pochoutkou během slavností. Větrníčky obsahují nadýchaný krém, který skvěle kombinuje chuť ananasu a mascarpone.
Těsto
Krém
Na posypání
Máslo vložte do rendlíku a smíchejte ho s vodou, cukrem a solí. Směs zahřívejte, dokud se ingredience nerozpustí. Asi po 3 minutách do směsi vmíchejte mouku, kterou předem prosejte.
Směs stále míchejte a vařte ji 1 minutu. Jakmile vznikne těsto, přendejte ho do mísy a nechte ho volně chladnout. V samostatné míse vyšlehejte vejce, která zapracujte do těsta v několika dávkách.
Těsto vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvořte hromádky na plechu, pokrytého pečicím papírem. Ty pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 35 minut.
Mezitím, co se větrníčky pečou, připravte krém. Šťávu z ananasu slijte do rendlíku a smíchejte ji s nakrájeným ananasem. Ingredience rozmixujte a do vzniklé tekutiny vsypte cukr s kukuřičným škrobem.
Směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí. Vzniklý krém přelijte do čisté mísy, vmíchejte do něj máslo a zakryjte ho potravinovou fólií tak, aby se ho dotýkala.
Po vychladnutí krému dokončete jeho přípravu. Studenou smetanu vyšlehejte dotuha a poté do ní vešlehejte mascarpone a kondenzované mléko. Do směsi vešlehejte základ na krém a poté jí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.
Upečené větrníčky rozřízněte horizontálně na polovinu. Na jejich spodní část naneste krém, který zakryjte horní částí.
Tip: Větrníčky podávejte posypané moučkovým cukrem a skladujte je v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker mit Ann
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.