Smažené šišky z mletého masa - postup přípravy
Pokud máte doma kus vepřového masa a nevíte, co s ním, usmažte si tyto šišky z mletého masa. Podávat je můžete s bramborovou kaší, hranolky či čerstvým chlebem.
Ingredience
K dokončení
Bagetu nebo chléb nakrájejte na menší kousky a zalijte je mlékem. Poté nakrájejte na menší kostky vepřové maso a rozmixujte ho po malých částech pomocí mixéru.
Oloupanou bramboru nakrájejte na menší kostky a poté ji rozmixujte dohladka. Maso společně s bramborou přendejte do mísy a přidejte do ní rozmixovanou cibuli na jemnou kaši.
Rohlíky společně s mlékem přendejte do mixéru a rozmixujte je na kaši. Směs vlijte k masu a poté ho dochuťte solí a mletým černým pepřem. Pokud je hmota moc řídká, přidejte do ní 1 lžíci krupice.
Maso velmi dobře promíchejte, namočte si ruce do vody a z hmoty tvarujte malé šišky, které následně obalte v hladké mouce. Poté je dozlatova osmažte z obou stran na pánvi s olejem.
Oloupanou bramboru nakrájejte na plátky, vyskládejte ji na dno hrnce a poté ji zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Šišky vyskládejte na bramboru a pod poklicí maso vařte dalších 15 minut.
Šišky poté ihned servírujte. Podávat je můžete s bramborou kaší, hranolky, chlebem nebo čerstvým zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

