Pečená žebra na cibuli a česneku - postup přípravy
Pečená žebra na cibuli a česneku, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou snadná na přípravu. Maso je šťavnaté, křehké a má bohatou chuť.
Ingredience
Vepřová žebra ochuťte solí, pepřem a kmínem. Poté připravte zapékací mísu, jejíž dno vyložte na proužky nakrájenou cibulí a nakrájeným česnekem.
Do mísy přidejte sádlo, ingredience podlijte vodou a pokryjte je masem. Žebra následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 2 hodin.
Poznámka: Pokrm pečte zakrytý alobalem.
Pečená žebra po dvou hodinách obraťte a pečte je dalších 20 minut, tentokrát bez alobalu.
Tip: Pečená žebra můžete podávat s pečivem, hranolky, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

