Křehké marmeládové řezy z máslového těsta - postup přípravy
Nechte ve svých ústech rozplynout křehké marmeládové řezy, které jsou plné osvěžující náplně. Nadchnou vás rychlou přípravou z pár levných ingrediencí.
Těsto
Na potření
Změklé máslo vyšlehejte se špetkou soli a cukrem. Asi po 2 minutách šlehání, až získáte hladkou směs, přidejte jedno vejce.
Tip: Máslo můžete nahradit margarínem.
Pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nespojí a přidejte druhé vejce. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience prosejte.
Těsto rozdělte na 3 stejné části. První z nich vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, z kterého vykrojte velký kruh o průměru 26 cm.
Tip: K vykrajování můžete použít dortový ráfek, talíř nebo větší pokličku.
Plát těsta položte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 7–10 minut. Postup opakujte také u zbylých dvou částí těsta.
Poznámka: Upečte i odřezky těsta, které poté rozmixujte na jemný prášek. Budete ho potřebovat k závěrečnému zdobení křehkých řezů.
První upečený korpus potřete marmeládou, kterou zakryjte druhým upečeným korpusem. Vrstvení dezertu zakončete marmeládou, kterou posypte rozmixovaným korpusem.
Křehké marmeládové řezy vložte na noc do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Aby dezert nevysychal, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, dokud ho nezkonzumujete.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Курдская невестка

