Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké marmeládové řezy z máslového těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křehké marmeládové řezy z máslového těsta - postup přípravy

Nechte ve svých ústech rozplynout křehké marmeládové řezy, které jsou plné osvěžující náplně. Nadchnou vás rychlou přípravou z pár levných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo vyšlehejte se špetkou soli a cukrem. Asi po 2 minutách šlehání, až získáte hladkou směs, přidejte jedno vejce. 

Tip: Máslo můžete nahradit margarínem.

2. KROK

Pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nespojí a přidejte druhé vejce. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Těsto rozdělte na 3 stejné části. První z nich vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, z kterého vykrojte velký kruh o průměru 26 cm. 

Tip: K vykrajování můžete použít dortový ráfek, talíř nebo větší pokličku.

4. KROK

Plát těsta položte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 7–10 minut. Postup opakujte také u zbylých dvou částí těsta. 

5. KROK

Poznámka: Upečte i odřezky těsta, které poté rozmixujte na jemný prášek. Budete ho potřebovat k závěrečnému zdobení křehkých řezů. 

6. KROK

První upečený korpus potřete marmeládou, kterou zakryjte druhým upečeným korpusem. Vrstvení dezertu zakončete marmeládou, kterou posypte rozmixovaným korpusem.

7. KROK

Křehké marmeládové řezy vložte na noc do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Aby dezert nevysychal, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, dokud ho nezkonzumujete.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů