Vláčná jogurtová bábovka s rozinkami - postup přípravy
Tato pochoutka je úžasnou kombinací nadýchaného těsta a oblíbeného sušeného ovoce. Připravte si vláčnou jogurtovou bábovku, která se rozplývá v ústech.
Těsto
Na potření a posypání
Do formy
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem. Přidejte jogurt s mlékem, olejem, solí, a jakmile se ingredience propojí, mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Do vzniklého těsta vmíchejte rozinky, vlijte ho do formy na bábovku, vymazané máslem a vysypané moukou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Po upečení vláčnou jogurtovou bábovku vyklopte z formy, potřete ji marmeládou a posypte strouhaným kokosem.
Tip: Aby nevysychala, uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě, dokud ji nezkonzumujete.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette arabe facili

