Tvarohová buchta sypaná kokosem - postup přípravy
Připravte si rychlý dezert, který je dokonalou kombinací křupavého základu, jemného krému a lahodné čokolády. Výhodou je snadná příprava, vhodná i pro začátečníky.
Základ
Krém
Poleva
Na posypání
Formu na pečení vyložte pečicím papírem a poté sušenkami. Poté pokračujte s přípravou krému. V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky se solí.
Jakmile vznikne sníh, vešlehejte do něj vaječné žloutky s klasickým i vanilkovým cukrem, tvarohem a vanilkovým pudinkem v prášku.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těstem pokryjte sušenky ve formě a dezert pečte 45 minut při 180 °C. Na závěr dezert pokryjte polevou, kterou připravíte smícháním čokolády s horkým mlékem.
Tvarohovou buchtu posypte nastrouhaným kokosem a vložte ji aspoň na 1 hodinu do lednice. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuchnia Marioli

