Domácí karamelky jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Tyto domácí karamelky jsou tak chutné a jednoduché na přípravu, že už nebudete chtít ty z obchodu. Výhodou je, že k jejich přípravě budete potřebovat jen 4 suroviny.
Ingredience
V hrnci smíchejte horké mléko s cukrem, který nechte v mléce rozpustit. Asi za 2 minuty přidejte máslo a po minutě také kyselinu citronovou. Směs vařte 20–25 minut, za stálého míchání.
Tip: Zda je karamel hotový, poznáte tak, že ho trošku kápnete do misky se studenou vodou. Pokud hned získá texturu, vhodnou k formování, máte hotovo.
Směsí naplňte formu na karamelky, kterou vložte na 60–90 minut do lednice.
Tip: Hotové domácí karamelky můžete zabalit do samostatných pečicích papírů a vytvořit z nich balené bonbony.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ленивые рецепты с Анной Дашевской

