Vláčné ananasové řezy s kokosem - postup přípravy
Tento dezert vás nadchne svou jemnou strukturou a exotickou chutí kokosu. Vláčné ananasové řezy jsou rychlé, chutné a velmi mile vás překvapí nenáročností přípravy.
Korpus
Kokosová pěna
Krém
Šlehačka
Zdobení
Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a následně přidejte cukr. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní vaječné žloutky.
Do směsi vmíchejte směs proseté mouky, kakaa, kypřicího prášku do pečiva a vytvořte těsto, které vylijte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle. Pokud ji z těsta vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na špejli těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Mezitím připravte kokosovou pěnu. Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem do pěny, do které opatrně vmíchejte strouhaný kokos. Pěnou pokryjte upečený korpus a připravte krém.
Mléko vyšlehejte se škrobem. Jakmile se ingredience propojí, směs vlijte do rendlíku. V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a směs vmíchejte do obsahu rendlíku.
Základ na krém vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, přendejte ho do mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte zcela vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
V další míse šlehejte 1–2 minuty máslo, do kterého poté vešlehejte základ na krém. Do směsi vmíchejte nakrájený ananas a krémem pokryjte celý povrch dezertu. Ten vložte do lednice, kde ho nechte ztuhnout.
Na závěr povrch dezertu ozdobte vyšlehanou smetanou a posypte ho nastrouhanou bílou čokoládou.
Tip: Před servírováním vložte vláčné ananasové řezy na 2 hodiny do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Smaczny.tv

