Kakaový řez s máslovým krémem - postup přípravy
Až budete čekat hosty, překvapte je luxusním dezertem, který se bude vyjímat na slavnostní tabuli. Kakaový řez s máslovým krémem se doslova rozplývá na jazyku.
Korpus
K navlhčení
Krém
Poleva
Zdobení
Začněte s přípravou korpusu. Mouku smíchejte s kakaem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
V samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní rostlinný olej a poté suché ingredience.
Těsto vlijte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10–15 minut. Po vychladnutí strany korpusu odřízněte a rozmixujte je na jemný prášek.
Zbytek korpusu rozřízněte na dvě stejně velké části a odložte je bokem. Pokračujte s přípravou krému. Máslo šlehejte 5 minut, a jakmile získá světlejší barvu, vešlehejte do něj kondenzované mléko, v několika dávkách.
V misce smíchejte mléko s kondenzovaným mlékem a směsí navlhčete oba korpusy. První z nich pokryjte polovinou krému, zakryjte ho druhým korpusem a ten pokryjte zbytkem krému.
Poznámka: Krém naneste i po stranách.
Prášek z korpusu aplikujte na strany dezertu a jeho povrch polijte polevou, připravenou rozpuštěním čokolády v horké smetaně a přidáním nasekaných arašídů.
Tip: Polevu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce za 15–30 vteřin.
Kakaový řez s máslovým krémem servírujte ozdobený nasekanými arašídy a politý slaným karamelem.
Poznámka: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Sophie Mayer

