Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový dort s krémem z mascarpone

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Jahodový dort s krémem z mascarpone - postup přípravy

Až ochutnáte tento jahodový dort, nebudete chtít připravovat jiný dezert. Nejen, že má osvěžující chuť, vypadá také luxusně a skvěle se hodí ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukrářské piškoty rozlomte na polovinu, namočte je do pomerančové šťávy a vyskládejte je podél stěn formy na dort, kterou předem vyložte potravinovou fólií. 

Poznámka: Dno formy piškoty nepokrývejte.

2. KROK

Pokračujte s přípravou krému. Smetanu vyšlehejte s pomerančovým extraktem. Do směsi poté přidejte mascarpone, a jakmile vznikne nadýchaný krém, jeho polovinu vložte do formy. 

3. KROK

Krém zakryjte druhou polovinou piškotů, na které naneste zbytek krému, který pokryjte dalšími piškoty, které už nerozlamujte. Dezert zabalte do potravinové fólie a vložte ho do lednice na 6 hodin, nejlépe na celou noc. Na závěr připravte jahodovou polevu. 

4. KROK

Jahody očistěte, zbavte je zelených částí a odeberte z nich 200 g, které rozmixujte. Jahody smíchejte s cukrem, škrobem a jahodovým želé v prášku.

Tip: Želé v prášku můžete nahradit jahodovým pudinkem. 

5. KROK

Polevu vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a poté do ní vmíchejte zbylých 300 g jahod s citronovou šťávou. Směs vařte další 2 minuty a nechte ji vychladnout. 

6. KROK

Vychlazený dezert vyklopte na servírovací talíř, naneste na něj jahodovou polevu a vložte ho na pár minut do lednice. 

Tip: Jahodový dort servírujte ozdobený lístky máty a nakrájený na kousky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů