Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí třešňový sirup bez vypeckování

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Domácí třešňový sirup bez vypeckování - postup přípravy

Výhodou tohoto receptu je, že u jeho přípravy nebudete muset vypeckovávat třešně. Domácí třešňový sirup připravíte snadno a můžete jím ochutit nápoje i dezerty.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omyté třešně vařte 10 minut na mírném ohni a pak je rozmixujte dohladka

Poznámka: Jelikož třešně obsahují pecky, bude potřeba ovoce mixovat o něco déle. Začněte s mírnými otáčkami, které postupně navyšujte. 

2. KROK

Vzniklou hmotu propasírujte, pecky vyhoďte a tekutinu znovu propasírujte a vařte ji 10–20 minut. Následně do ní vmíchejte cukr a nechte ho rozpustit. 

3. KROK

Po 5–10 minutách domácím třešňovým sirupem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte vychladnout. 

Tip: Sirup uchovávejte na tmavém a chladném místě. 

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů