Domácí třešňový sirup bez vypeckování - postup přípravy
Výhodou tohoto receptu je, že u jeho přípravy nebudete muset vypeckovávat třešně. Domácí třešňový sirup připravíte snadno a můžete jím ochutit nápoje i dezerty.
Ingredience
Omyté třešně vařte 10 minut na mírném ohni a pak je rozmixujte dohladka
Poznámka: Jelikož třešně obsahují pecky, bude potřeba ovoce mixovat o něco déle. Začněte s mírnými otáčkami, které postupně navyšujte.
Vzniklou hmotu propasírujte, pecky vyhoďte a tekutinu znovu propasírujte a vařte ji 10–20 minut. Následně do ní vmíchejte cukr a nechte ho rozpustit.
Po 5–10 minutách domácím třešňovým sirupem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte vychladnout.
Tip: Sirup uchovávejte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мужчина Которому не скучно

