Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí plátky ve vlastní šťávě s petrželkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 68 minut

Hovězí plátky ve vlastní šťávě s petrželkou - postup přípravy

Hovězí plátky ve vlastní šťávě jsou skvělou volbou pro každého, kdo ocení poctivé maso a snadnou přípravu. Pokrm vás potěší svou šťavnatostí a plnou chutí.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso naklepejte, obalte ho v mouce a vložte ho do pánve s rozpáleným olejem. 

Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.

2. KROK

Maso smažte 4 minuty z každé strany, dozlatova a poté ho ochuťte kořením Steak, pepřem a mletou sladkou paprikou. 

Tip: Na maso můžete použít jiné oblíbené koření než je koření Steak.

3. KROK

Maso podlijte vodou, obraťte ho a vařte 1 hodinu pod pokličkou, doměkka.

Poznámka: Během vaření maso obraťte. Je-li to nutné přilijte více vody.

4. KROK

Hovězí plátky ve vlastní šťávě servírujte posypané nasekanou petrželkou a s omáčkou, která vznikla během vaření. K masu přidejte oblíbenou přílohu, jako je vařená rýže nebo brambory.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Prahnulo mi

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů