Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurky v medovém nálevu s koprem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Okurky v medovém nálevu s koprem - postup přípravy

Díky tomuto receptu si můžete užít jedinečnou kombinaci sladké, kyselé a bylinkové chuti zeleniny, která je osvěžující. Okurky v medovém nálevu se skvěle hodí k masu.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky očistěte a rozkrojte na čtvrtky. Do každé sklenice vložte jeden květ kopru, lžičku hořčičného semínka a pár čtvrtek okurek. 

Tip: Aby okurky ve sklenici neplavaly, vložte je do ní natěsno.

2. KROK

Pokračujte s přípravou nálevu. V rendlíku smíchejte, ocet s medem, solí a ingredience dolijte vodou tak, abyste získali 1000 ml nálevu. Tekutinu přiveďte k varu a vlijte ji rovnoměrně do sklenic. 

3. KROK

Naplněné sklenice pevně uzavřete víčky a vyskládejte je na plech, který naplňte vodou a vložte ho do chladné trouby. 

Poznámka: Důležité je, aby byly okurky zcela ponořené, jinak by mohly začít plesnivět.

4. KROK

Troubu zapněte, nastavte na 130 °C a sklenice pasterizujte 8 minut. Poté pokračujte v pasterizování ještě 8 minut, sklenice z plechu přendejte na rovný povrch a nechte je chladnout dnem vzhůru, pod ručníkem. 

5. KROK

Okurky v medovém nálevu skladujte na tmavém a chladném místě, aby vám co nejdéle vydržely. 

Tip: Můžete je použít k masovým pokrmům i do salátů.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů