Slovenské rizoto s vepřovou pečení - postup přípravy
Slovenské rizoto je syté jídlo plné chutí, které spojuje voňavou rýži se šťavnatým masem. Je výživné a ideální volbou pro dny, kdy nebudete chtít složitě vyvařovat.
Základ
Ostatní ingredience
Rýži vsypte do hrnce s rozpáleným olejem, osolte ji, smažte 2–3 minuty a zalijte vodou.
Tip: Množství vody zvolte na základě velikosti hrnce. Hladina vody by měla být přibližně 1 cm nad rýží.
Asi po 15 minutách rýži přiklopte pokličkou, povařte ji ještě 1 minutu a odstavte ji z tepla. Mezitím, co rýže odpočívá, zpracujte zbytek ingrediencí.
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte v pánvi s rozpáleným olejem 1 minutu, přidejte k ní prolisovaný česnek a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
K ingrediencím přidejte na menší kousky nakrájené maso, které osolte, opepřete a smažte 4–5 minut. Jakmile pustí šťávu, nechte ji redukovat dalších 5 minut.
Směs ochuťte mletým kmínem, mletou sladkou paprikou a zalijte ji litrem vody. Ingredience zamíchejte a vařte je 30 minut, do změknutí masa.
Následně do masové směsi vmíchejte nakrájené žampiony s mrkví, kukuřicí, hráškem a pokrm vařte dalších 15 minut. Nakonec směs smíchejte s rýží.
Tip: Každou porci slovenského rizota podávejte ozdobenou nakládanými okurkami a posypanou nastrouhaným sýrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy


