Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slovenské rizoto s vepřovou pečení

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 74 minut

Slovenské rizoto s vepřovou pečení - postup přípravy

Slovenské rizoto je syté jídlo plné chutí, které spojuje voňavou rýži se šťavnatým masem. Je výživné a ideální volbou pro dny, kdy nebudete chtít složitě vyvařovat.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži vsypte do hrnce s rozpáleným olejem, osolte ji, smažte 2–3 minuty a zalijte vodou.

Tip: Množství vody zvolte na základě velikosti hrnce. Hladina vody by měla být přibližně 1 cm nad rýží.

2. KROK

Asi po 15 minutách rýži přiklopte pokličkou, povařte ji ještě 1 minutu a odstavte ji z tepla. Mezitím, co rýže odpočívá, zpracujte zbytek ingrediencí. 

3. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte v pánvi s rozpáleným olejem 1 minutu, přidejte k ní prolisovaný česnek a pokračujte ve smažení další 2 minuty. 

4. KROK

K ingrediencím přidejte na menší kousky nakrájené maso, které osolte, opepřete a smažte 4–5 minut. Jakmile pustí šťávu, nechte ji redukovat dalších 5 minut.

5. KROK

Směs ochuťte mletým kmínem, mletou sladkou paprikou a zalijte ji litrem vody. Ingredience zamíchejte a vařte je 30 minut, do změknutí masa. 

6. KROK

Následně do masové směsi vmíchejte nakrájené žampiony s mrkví, kukuřicí, hráškem a pokrm vařte dalších 15 minut. Nakonec směs smíchejte s rýží.

7. KROK

Tip: Každou porci slovenského rizota podávejte ozdobenou nakládanými okurkami a posypanou nastrouhaným sýrem. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů