Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pesto z křenových listů

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Domácí pesto z křenových listů - postup přípravy

Pokud chcete oživit těstoviny, polévky nebo masové pokrmy či si namazat na pečivo něco originálního, připravte si domácí pesto z křenových listů. Hotové je za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na zalití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Křenové listy s koriandrem a česnekovými výhonky důkladně očistěte a zbavte je hrubých stonků. Ingredience nakrájejte na menší kousky a rozmixujte je dohladka. 

2. KROK

Vzniklé pesto smíchejte s cukrem, solí, olejem, pepřem a citronovou šťávou a pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí. 

Tip: Pokud by bylo pesto příliš husté, přidejte více oleje.

3. KROK

Domácím pestem z křenových listů naplňte sterilizované sklenice, jeho povrch zalijte olejem a sklenice uzavřete. 

Tip: Aby pesto co nejdéle vydrželo, skladujte ho v lednici. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů