Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené papriky v česnekové marinádě

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Pečené papriky v česnekové marinádě - postup přípravy

Pečené papriky se skvěle hodí do salátů i jako originální a příjemně pikantní příloha k masovým pokrmům. Potěší všechny milovníky jednoduchých příprav.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Marináda

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Papriky omyjte, osušte, položte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Poté je otočte a pokračujte v pečení dalších 20 minut.

2. KROK

Mezitím smíchejte nadrobno nakrájený česnek s olivovým olejem, rýžovým octem, solí, pepřem a cukrem. Po upečení papriky oloupejte, vyjměte z nich semeník a nakrájejte je na tenké proužky. 

3. KROK

Kousky červené papriky vložte do mísy s česnekovou marinádou, přidejte k ní nakrájenou chilli papričku a ingredience důkladně zamíchejte.

4. KROK

Tip: Pečené papriky servírujte posypané nasekanou petrželkou. Můžete je přidat do salátů nebo je podávat jako přílohu k masovým pokrmům. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: KAZAN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů