Hovězí kousky s paprikou a cibulí - postup přípravy
Až nebudete mít čas na vaření, připravte si tyto hovězí kousky se šťavnatou a výživnou zeleninou. Pokrm vás ohromí svou výraznou chutí a velmi rychlou přípravou.
Maso
Zelenina
Na zahuštění
Na smažení
Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky, které ochuťte prolisovaným česnekem, oloupaným a nastrouhaným zázvorem, jedlou sodou, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
Ingredience důkladně zamíchejte, zakryjte potravinovou fólií a maso nechte pár minut marinovat, dokud nezpracujete zeleninu.
Poznámka: Jedlá soda udělá maso jemnější a křehčí.
Z paprik odstraňte semeníky, nakrájejte je na kousky a smíchejte je s na proužky nakrájenou cibulí. V pánvi s rozpáleným olejem smažte maso 5–7 minut, ze všech stran. Jakmile se zatáhne, z pánve ho vyjměte.
Na výpeku smažte zeleninu 2–3 minuty, do změknutí, přidejte k ní maso a směs zalijte škrobem, rozpuštěným ve vodě.
Poznámka: Je-li to nutné, přidejte více oleje a sójové omáčky.
Hovězí kousky smažte ještě 2 minuty a poté je servírujte s oblíbenou přílohou.
Poznámka: K pokrmu se skvěle hodí vařená rýže, jejíž přípravu si můžete prohlédnout níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy


