Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky s kuřecí směsí a čedarem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Bramboráky s kuřecí směsí a čedarem - postup přípravy

Bramboráky s kuřecí směsí a čedarem jsou syté jídlo s bohatou chutí, které ocení všichni milovníci domácí kuchyně. Jsou plné šťavnatého masa a křehké zeleniny.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Na smažení

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta na bramboráky. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, společně s oloupanou mrkví a cibulí.

2. KROK

Do směsi vmíchejte vejce s moukou, mletou sladkou paprikou, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Směs rozdělte na tři části, které postupně rozprostřete do pánve se lžící rozpáleného oleje.

3. KROK

Všechny bramboráky smažte 2–3 minuty, z každé strany a poté je položte na papírovou utěrku, která z nich vysaje přebytečný tuk. Pokračujte s přípravou náplně. 

4. KROK

Maso nakrájejte na menší kousky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem 4–5 minut ze všech stran. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a po minutě papriky.  

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.

5. KROK

Pokračujte ve smažení další 2–3 minuty, směs ochuťte solí, pepřem, vločkami červené papriky a po minutě směsí rovnoměrně naplňte všechny tři bramboráky, které předem posypte trochou nastrouhaného sýra. 

6. KROK

Bramboráky s kuřecí směsí vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, posypte je ještě trochou nastrouhaného sýra a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Pochoutku poté servírujte posypanou nasekanou jarní cibulkou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: PRATİK YEMEKLER

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů