Bramboráky s kuřecí směsí a čedarem - postup přípravy
Bramboráky s kuřecí směsí a čedarem jsou syté jídlo s bohatou chutí, které ocení všichni milovníci domácí kuchyně. Jsou plné šťavnatého masa a křehké zeleniny.
Základ
Na smažení
Náplň
Na posypání
Začněte s přípravou těsta na bramboráky. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, společně s oloupanou mrkví a cibulí.
Do směsi vmíchejte vejce s moukou, mletou sladkou paprikou, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Směs rozdělte na tři části, které postupně rozprostřete do pánve se lžící rozpáleného oleje.
Všechny bramboráky smažte 2–3 minuty, z každé strany a poté je položte na papírovou utěrku, která z nich vysaje přebytečný tuk. Pokračujte s přípravou náplně.
Maso nakrájejte na menší kousky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem 4–5 minut ze všech stran. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a po minutě papriky.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.
Pokračujte ve smažení další 2–3 minuty, směs ochuťte solí, pepřem, vločkami červené papriky a po minutě směsí rovnoměrně naplňte všechny tři bramboráky, které předem posypte trochou nastrouhaného sýra.
Bramboráky s kuřecí směsí vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, posypte je ještě trochou nastrouhaného sýra a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Pochoutku poté servírujte posypanou nasekanou jarní cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PRATİK YEMEKLER

