Rychlé cuketové palačinky plněné masem - postup přípravy
Rychlé cuketové palačinky plněné masem jsou skvělou volbou pro chutný a výživný oběd či večeři. Mají bohatou chuť a jejich přípravu zvládnou i začátečníci.
Těsto
Náplň
Na smažení
Dip
Z cuket odřízněte okraje, zbytek zeleniny nastrouhejte nahrubo a smíchejte ji se solí, díky které pustí šťávu a zkřehne.
Poznámka: Okraje cukety mohou způsobit hořkost zeleniny.
Přidejte pepř, vejce, zakysanou smetanu s kefírem, mouku a ingredience důkladně zamíchejte.
Poznámka: Abyste se vyhnuli vzniku hrudek, mouku prosejte.
Směs nechte odpočívat a připravte náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty a smíchejte ji s mletým masem, solí a pepřem.
Z cuketové směsi odebírejte množství velikosti naběračky, z kterého na pánvi s rozpáleným olejem vytvořte placku. Polovinu placky pokryjte masovou směsí a po 2 minutách maso zakryjte nepokrytou částí placky.
Vzniklou naplněnou palačinku smažte přibližně 4 minuty a během této doby ji několikrát obraťte. Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí.
Tip: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku. U první rychlé cuketové palačinky zkontrolujte, zda není náplň syrová.
Pochoutku můžete podávat samostatně nebo s oblíbeným dipem, vytvořeným ze zakysané smetany nebo bílého jogurtu, smíchaným s prolisovaným česnekem, špetkou soli a hrstkou nasekaného kopru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Матвей

