Rajčatová omáčka na zimu s bylinkami - postup přípravy
Rajčatová omáčka na zimu vám umožní užít si chuť léta v každém soustu. Je jednoduchá a vhodná na pizzu, do těstovin, k masu i jako originální dip.
Ingredience
Omytá rajčata zbavte stopek, nakrájejte je na čtvrtky a rozemelte je v mlýnku na maso. Přendejte je do většího hrnce a vařte je 15 minut.
Poznámka: Během vaření sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
Po čtvrt hodině do omáčky vmíchejte olej, nasekanou bazalku, cukr, pepř, sůl a prolisovaný česnek. Pokračujte ve vaření ještě 15 minut.
Rajčatovou omáčkou na zimu naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte volně vychladnout.
Tip: Omáčce můžete dodat na pikantnosti pomocí chilli.
Poté omáčku skladujte na chladném a tmavém místě. Můžete ji použít k přípravě pizzy, do těstovin, k masu nebo jako originální dip s bohatou chutí.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто и Доступно

