Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová adžika s mrkví a rajčaty

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Cuketová adžika s mrkví a rajčaty - postup přípravy

Cuketová adžika s mrkví a rajčaty je výtečná omáčka s bohatou chutí, která potěší každého milovníka domácích dobrot. Hodí se k masu, těstovinám i pečivu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nakrájejte na menší kusy a rozemelte je v mlýnku na maso.  

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů.

2. KROK

Cuketu vložte do většího hrnce, smíchejte ji s rozemletou mrkví, paprikou a rajčaty.

Poznámka: Mrkev s rajčaty předem oloupejte. Rajčata nakrojte na jedné straně do kříže, spařte je horkou vodou a slupku jednoduše sejměte.

3. KROK

Zeleninu vařte 30 minut, ochuťte ji cukrem, vmíchejte do ní rajský protlak, olej, sůl a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Poté přidejte mletou pálivou papriku a prolisovaný česnek.

4. KROK

Dále přilijte ocet a po dalších 2 minutách vaření cuketovou adžikou naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte vychladnout. 

5. KROK

Tip: Cuketovou adžiku skladujte na chladném a tmavém místě. Můžete ji servírovat s oblíbeným pečivem nebo ji přidat k masovým pokrmům. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů