Hustý cuketový kečup s chilli a koriandrem - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu ke klasickému kečupu bez zbytečné chemie. Hustý cuketový kečup je příjemně pikantní, jemný a dodá šmrnc nejrůznějším pokrmům.
Ingredience
Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zeleninu nakrájejte na menší kousky, které vložte do většího hrnce.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost, zejména u starších kusů.
K cuketě přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, sůl a vše vařte 20 minut od bodu varu. Směs rozmixujte dohladka, vmíchejte do ní cukr a rajský protlak.
Přidejte pytlíček s novým kořením, kuličkami pepře, zrnky koriandru a hřebíčkem.
Poznámka: Pytlíček vám usnadní práci s vyndáváním koření ze směsi, až to bude potřeba.
Po promíchání kečup vařte dalších 20–25 minut, poté ho ochuťte solí, mletou skořicí, chilli a po minutě vaření do něj přilijte ocet. Hustý cuketový kečup odstavte z tepla a naplňte jím sterilizované sklenice.
Naplněné sklenice uzavřete a nechte vychladnout pod utěrkou. Poté je skladujte na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 2250 ml kečupu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кухня наизнанку


