Okurková pomazánka s jarní cibulkou - postup přípravy
Okurková pomazánka je lehká, osvěžující a ideální na rychlou svačinu nebo letní pohoštění. Výhodou je rychlá a jednoduchá příprava z pár levných ingrediencí.
Pomazánka
Příloha
Okurku oloupejte, odřízněte z ní okraje a zeleninu nakrájejte na kolečka, která smíchejte se solí a nechte 10 minut odpočívat.
Poznámka: Okraje zeleniny by mohly způsobit její hořkost.
V jiné míse smíchejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku s nasekaným, omytým koprem a okurkami, z kterých předem vymačkejte maximum šťávy.
Z avokáda vyjměte pecku, vydlabejte z něj dužinu, rozmačkejte ji a smíchejte s bílým jogurtem a citronovou šťávou. Poté směs vmíchejte k ingrediencím s okurkami.
Vzniklou okurkovou pomazánku podávejte s opečeným toustovým chlebem, nebo jiným oblíbeným pečivem.
Poznámka: Chléb opékejte na suché pánvi 1 minutu z každé strany, dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Avocado Rezepte

