Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurková pomazánka s jarní cibulkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Okurková pomazánka s jarní cibulkou - postup přípravy

Okurková pomazánka je lehká, osvěžující a ideální na rychlou svačinu nebo letní pohoštění. Výhodou je rychlá a jednoduchá příprava z pár levných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Pomazánka

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurku oloupejte, odřízněte z ní okraje a zeleninu nakrájejte na kolečka, která smíchejte se solí a nechte 10 minut odpočívat.  

Poznámka: Okraje zeleniny by mohly způsobit její hořkost.

2. KROK

V jiné míse smíchejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku s nasekaným, omytým koprem a okurkami, z kterých předem vymačkejte maximum šťávy. 

3. KROK

Z avokáda vyjměte pecku, vydlabejte z něj dužinu, rozmačkejte ji a smíchejte s bílým jogurtem a citronovou šťávou. Poté směs vmíchejte k ingrediencím s okurkami.

4. KROK

Vzniklou okurkovou pomazánku podávejte s opečeným toustovým chlebem, nebo jiným oblíbeným pečivem.

Poznámka: Chléb opékejte na suché pánvi 1 minutu z každé strany, dozlatova.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Avocado Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů