Nakládaná rajčata s cibulí a česnekem - postup přípravy
Nakládaná rajčata s cibulí a česnekem potěší milovníky výrazných chutí. Skvěle doplní masové pokrmy, sýrové mísy, saláty i pečivo a vydrží vám čerstvá po celý rok.
Základ
Marináda (1000 ml)
Do sterilizované sklenice vložte nové koření, celý černý pepř, bobkový list, hořčičné semínko a nakrájený stroužek oloupaného česneku s kolečky z poloviny cibule.
Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění sklenice o objemu 500 ml.
Všechna rajčata omyjte, osušte, propíchejte párátkem a částí z nich naplňte sklenice.
Poznámka: Díky kroku s párátkem rajčata lépe pojmou chuť ostatních ingrediencí.
Rajčata pokryjte dalším stroužkem česneku, zbytkem cibule, dalšími rajčaty a ingredience zalijte vodou. Sklenice volně uzavřete víčky, nechte je 15–20 minut stát a poté vodu přelijte do hrnce.
Vodu ze sklenic přelijte do rendlíku, smíchejte ji se solí, cukrem a přiveďte ji k varu. Po 2–3 minutách přidejte ocet a marinádou naplňte sklenice se zeleninou.
Poznámka: Ocet 9% můžete nahradit 1 lžící octové esence 70%.
Sklenice pevně uzavřete, nechte je vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou a nakládaná rajčata s cibulí skladujte na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Před konzumací nechte rajčata odpočívat aspoň 2–3 týdny.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Камчатникова Татьяна

