Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaná rajčata s cibulí a česnekem

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nakládaná rajčata s cibulí a česnekem - postup přípravy

Nakládaná rajčata s cibulí a česnekem potěší milovníky výrazných chutí. Skvěle doplní masové pokrmy, sýrové mísy, saláty i pečivo a vydrží vám čerstvá po celý rok.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Marináda (1000 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do sterilizované sklenice vložte nové koření, celý černý pepř, bobkový list, hořčičné semínko a nakrájený stroužek oloupaného česneku s kolečky z poloviny cibule. 

Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění sklenice o objemu 500 ml.

2. KROK

Všechna rajčata omyjte, osušte, propíchejte párátkem a částí z nich naplňte sklenice.

Poznámka: Díky kroku s párátkem rajčata lépe pojmou chuť ostatních ingrediencí.

3. KROK

Rajčata pokryjte dalším stroužkem česneku, zbytkem cibule, dalšími rajčaty a ingredience zalijte vodou. Sklenice volně uzavřete víčky, nechte je 15–20 minut stát a poté vodu přelijte do hrnce. 

4. KROK

Vodu ze sklenic přelijte do rendlíku, smíchejte ji se solí, cukrem a přiveďte ji k varu. Po 2–3 minutách přidejte ocet a marinádou naplňte sklenice se zeleninou.

Poznámka: Ocet 9% můžete nahradit 1 lžící octové esence 70%. 

5. KROK

Sklenice pevně uzavřete, nechte je vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou a nakládaná rajčata s cibulí skladujte na tmavém a chladném místě. 

Poznámka: Před konzumací nechte rajčata odpočívat aspoň 2–3 týdny.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů