Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinované cukety ve sladko-slaném nálevu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Marinované cukety ve sladko-slaném nálevu - postup přípravy

Užívejte si čerstvou chuť zeleniny a její šťavnatost po celý rok. Marinované cukety mají výraznou chuť a skvěle se hodí jako doplněk do salátů i k masovým pokrmům.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Základ

Do 1 sklenice o obj. 1000 ml

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z omytých cuket odřízněte okraje a nakrájejte je na širší kolečka. 

Poznámka: Okraje zeleniny by mohly způsobit její hořkost, zejména u starších kusů.

2. KROK

Do sterilizovaných sklenic vložte česnek, kuličky pepře, bobkový list, nové koření, hřebíček a snítku kopru. Přidejte cuketu, kopr a sklenice naplňte vroucí vodou.

Poznámka: Díky receptu můžete naplnit 3 sklenice o objemu 1000 ml. 

3. KROK

Sklenice zakryjte víčky a zeleninu nechte namáčet 10–15 minut. Vodu následně přelijte do rendlíku, kde ji smíchejte se solí, cukrem a vařte ji 2–3 minuty. Mezitím do sklenic se zeleninou nalijte další vroucí vodu a sklenice zakryjte víčky. 

4. KROK

Po 15 minutách horkou vodu ze sklenic s cuketami vylijte, do sklenic nalijte ocet a poté uvařený nálev. Sklenice uzavřete, zakryjte dekou a nechte je volně vychladnout.

5. KROK

Marinované cukety skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření zeleninu co nejdřív zkonzumujte a skladujte ji v lednici. 

Tip: Pochoutka se skvěle hodí do salátů, těstovin i k masu.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů