Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelená rajčata na zimu s feferonkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Zelená rajčata na zimu s feferonkou - postup přípravy

Zelená rajčata na zimu jsou pikantní pochoutkou, která se hodí k přípravě hot dogů, hamburgerů, čalamád a dalších dobrot. Při správném skladování vydrží až 1 rok.

Zelená rajčata na zimu s feferonkou jsou pikantní směsí, která oživí každé jídlo. Příprava je jednoduchá a ingredience snadno dostupné, přitom výsledkem je směs plná chuti a vůně. Feferonky dodávají jemnou pálivost, koření a bylinky doplňují aroma a česnek zvýrazní charakter celé směsi. Takto připravená zelenina se hodí k masu, do sendvičů nebo k jiným studeným pokrmům a díky správnému postupu a skladování vydrží dlouho.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Do sklenice

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do sterilizované sklenice vložte bobkový list, nové koření, kuličky pepře, stroužky česneku, nakrájenou feferonku, 2 snítky kopru a 2 snítky petrželky. 

Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění 1 sklenice o objemu 1500 ml.

2. KROK

Sklenici naplňte zelenými rajčaty, vložte do ní zbytek bylinek a vlijte vroucí vodu. Na sklenici položte víčko a její obsah nechte 15 minut namáčet. 

3. KROK

Vodu přelijte do hrnce a do sklenice nalijte další várku vroucí vody. Sklenici znovu zakryjte a nechte ji stát 20 minut. Vodu z ní tentokrát nepřelévejte do hrnce, ale vylijte ji. 

4. KROK

Do sklenice vsypte cukr se solí, vlijte do ní ocet a poté vodu z hrnce, kterou předem vařte 2–3 minuty. Sklenice pevně uzavřete a nechte je chladnout dnem vzhůru, pod dekou.

5. KROK

Poznámka: Důležité je, aby byla zelenina v nálevu zcela ponořená. V opačném případě by mohla začít plesnivět. Rajčata můžete předem také propíchat párátkem, aby po zalití horkou vodou nepopraskala.

6. KROK

Zelená rajčata na zimu následně skladujte na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici. 

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů