Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané bílé zelí jen ze 3 surovin

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nakládané bílé zelí jen ze 3 surovin - postup přípravy

Nakládané bílé zelí připravíte snadno a jen ze tří ingrediencí. Je plné vitamínů a poslouží k přípravě polévek, salátů nebo jako příloha k masovým pokrmům.

Nakládané bílé zelí je poklad, který nikdy nezklame. Stačí pár surovin a získáte křupavou a svěží přílohu, která se hodí téměř ke všemu – k masu, do polévky nebo jen tak ke chlebu. Svou lehce nakyslou chutí dokáže zvýraznit ostatní ingredience na talíři a přidá jídlu tu pravou šťavnatost. Přitom je jednoduché a přirozené, bez zbytečných přísad, a přitom plné vitamínů. Když ho naservírujete, každý ocení, že tak malá věc dokáže pozvednout celé jídlo a dodat mu křupavou radost.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nakrouhané bílé zelí vložte do sterilizovaných sklenic, ve kterých ho pečlivě utlačte. Do sklenice nalijte octovou esenci a vroucí vodu tak, aby byla zelenina zcela ponořená. 

2. KROK

Pomocí nože zelí na pár místech ve sklenici propíchněte, aby se tekutina dostala do všech mezer a sklenici uzavřete. Naplněnou sklenici vložte do mísy s horkou vodou, kde ji nechte 3 minuty stát, vyndejte ji a nechte vychladnout. 

3. KROK

Nakládané bílé zelí skladujte na chladném a tmavém místě.

Tip: Po otevření zelí co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů