Nakládané bílé zelí jen ze 3 surovin - postup přípravy
Nakládané bílé zelí připravíte snadno a jen ze tří ingrediencí. Je plné vitamínů a poslouží k přípravě polévek, salátů nebo jako příloha k masovým pokrmům.
Nakládané bílé zelí je poklad, který nikdy nezklame. Stačí pár surovin a získáte křupavou a svěží přílohu, která se hodí téměř ke všemu – k masu, do polévky nebo jen tak ke chlebu. Svou lehce nakyslou chutí dokáže zvýraznit ostatní ingredience na talíři a přidá jídlu tu pravou šťavnatost. Přitom je jednoduché a přirozené, bez zbytečných přísad, a přitom plné vitamínů. Když ho naservírujete, každý ocení, že tak malá věc dokáže pozvednout celé jídlo a dodat mu křupavou radost.
Ingredience
Nakrouhané bílé zelí vložte do sterilizovaných sklenic, ve kterých ho pečlivě utlačte. Do sklenice nalijte octovou esenci a vroucí vodu tak, aby byla zelenina zcela ponořená.
Pomocí nože zelí na pár místech ve sklenici propíchněte, aby se tekutina dostala do všech mezer a sklenici uzavřete. Naplněnou sklenici vložte do mísy s horkou vodou, kde ji nechte 3 minuty stát, vyndejte ji a nechte vychladnout.
Nakládané bílé zelí skladujte na chladném a tmavém místě.
Tip: Po otevření zelí co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Мариной Ломака

