Koláč s borůvkovou náplní a vanilkou - postup přípravy
Koláč s borůvkovou náplní a vanilkou je sladký, voňavý a plný letní chuti. Příjemně vás překvapí jemné těsto a šťavnaté ovoce, které společně tvoří dokonalou kombinaci.
Těsto
Náplň
Na posypání
Do formy
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Přidejte rozpuštěné máslo s jogurtem a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Jogurt by měl mít pokojovou teplotu.
Nakonec do těsta vmíchejte mléko a přendejte ho do dortového ráfku, vymazaného máslem a vysypaného moukou.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.
Těsto pokryjte borůvkami, které posypte vanilkovým cukrem a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50–60 minut.
Tip: Upečené těsto otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.
Koláč s borůvkovou náplní z ráfku vyjměte a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem.
Tip: Chcete-li na něm vytvořit ozdobný střed, jako ve videu níže, použijte mašlovačku, namočenou ve vodě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

