Rychlá cuketová pomazánka se sýrem - postup přípravy
Rychlá cuketová pomazánka je lehká, svěží a ideální na chleba i slavnostní jednohubky. Díky tomuto receptu můžete sezónní zeleninu zpracovat za pár minut.
Základ
Na smažení
Z cuket odřízněte okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na kostičky, které smíchejte se solí.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost, zejména u starších kusů.
Cuketu nechte pár minut odpočívat, aby pustila šťávu a mezitím zpracujte zbytek surovin. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte v pánvi s rozpáleným olejem 2 minuty.
K cibuli přidejte oloupanou, najemno nastrouhanou mrkev s kostičkami cukety a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Poznámka: Z cukety předem vymačkejte maximum šťávy.
Na závěr do zeleninové směsi vmíchejte nastrouhaný česnek s taveným sýrem a po minutě smažení směs odstavte z tepla.
Poznámka: Česnek můžete také nakrájet nadrobno nebo ho prolisovat.
Tip: Rychlou cuketovou pomazánku můžete podávat teplou, ale skvěle chutná i zastudena. V takovém případě ji nechte volně vychladnout a poté ji vložte na pár minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

