Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá cuketová pomazánka se sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Rychlá cuketová pomazánka se sýrem - postup přípravy

Rychlá cuketová pomazánka je lehká, svěží a ideální na chleba i slavnostní jednohubky. Díky tomuto receptu můžete sezónní zeleninu zpracovat za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odřízněte okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na kostičky, které smíchejte se solí. 

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost, zejména u starších kusů. 

2. KROK

Cuketu nechte pár minut odpočívat, aby pustila šťávu a mezitím zpracujte zbytek surovin. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte v pánvi s rozpáleným olejem 2 minuty.

3. KROK

K cibuli přidejte oloupanou, najemno nastrouhanou mrkev s kostičkami cukety a pokračujte ve smažení další 2 minuty.

Poznámka: Z cukety předem vymačkejte maximum šťávy. 

4. KROK

Na závěr do zeleninové směsi vmíchejte nastrouhaný česnek s taveným sýrem a po minutě smažení směs odstavte z tepla.

Poznámka: Česnek můžete také nakrájet nadrobno nebo ho prolisovat.

5. KROK

Tip: Rychlou cuketovou pomazánku můžete podávat teplou, ale skvěle chutná i zastudena. V takovém případě ji nechte volně vychladnout a poté ji vložte na pár minut do lednice.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů