Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí švestková povidla ze 2 surovin

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Domácí švestková povidla ze 2 surovin - postup přípravy

Až vyzkoušíte tento snadný recept na domácí švestková povidla, už nebudete chtít ta z obchodu. Jsou chuťově výrazná a hodí se do dezertů, na pečivo i k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do většího hrnce vložte 2500 g omytých, vypeckovaných švestek, který zasypte 500 g cukru. Vrstvu cukru pokryjte zbytkem švestek, které zasypte zbytkem cukru a hrnec zakryjte pokličkou. 

2. KROK

Švestky nechte reagovat celou noc a druhý den, až ovoce pustí šťávu, hrnec postavte na teplo a jeho obsah vařte 60 minut, za občasného míchání. 

3. KROK

Rozvařené švestky rozmixujte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut, za stálého míchání. Povidly následně naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete.

Poznámka: Sklenice můžete sterilizovat v troubě při 60 °C po dobu 30 minut.

4. KROK

Domácí švestková povidla nechte vychladnout dnem vzhůru, pod dekou a poté je skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření povidla uchovávejte v lednici. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů