Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Grilovaná kukuřice se 4 druhy koření

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Grilovaná kukuřice se 4 druhy koření - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte pochoutku k pivu i originální přílohu k masu. Grilovaná kukuřice vyniká výraznou kořeněnou chutí, kterou příjemně zjemňuje máslo.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okraje kukuřice odřízněte a zbytek zeleniny rozkrojte na třetiny, na výšku. 

Poznámka: Postup krájení je pouze inspirativní. Zeleninu můžete nakrájet libovolným způsobem. 

2. KROK

V samostatné misce smíchejte sůl s pepřem, sušeným česnekem, mletou sladkou paprikou a na rozpálené pánvi nechte rozpustit máslo, které udržujte teplé až do dalšího použití. 

3. KROK

Kousky kukuřice vložte do větší mísy, kde je smíchejte s olejem, směsí koření a vyskládejte je na gril, kde je grilujte 0,5–1 minutu z každé strany. 

4. KROK

Grilovanou kukuřici vložte do mísy, smíchejte ji s horkým máslem a podávejte ji posypanou nasekanou petrželkou. 

Tip: Můžete ji podávat jako pochoutku k pivu i přílohu k masovým pokrmům. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: RecipeTin Eats

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů