Buchta s jablky, skořicí a drobenkou - postup přípravy
Až dostanete chuť na dezert s osvěžující chutí, který zútulní váš domov svou vůní, připravte si buchtu s jablky. Skvěle kombinuje jemný základ s křupavou posypkou.
Těsto
Náplň
Drobenka
Na vymazání
Vejce vyšlehejte se solí, vanilkovým a klasickým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej se zakysanou smetanou a poté směs mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto rozprostřete do formy na pečení, vymazané máslem a připravte náplň. Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vložte je do větší mísy.
Poznámka: Před krájením jablka zbavte jádřinců.
Ovoce smíchejte s cukrem, skořicí a směsí pokryjte těsto ve formě. Nakonec dezert posypte drobenkou, připravenou smícháním mouky, cukru a změklého másla. Pochoutku poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.
Buchtu s jablky nechte vychladnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Každou porci můžete posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sweet Recipes

