Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta s jablky, skořicí a drobenkou

4,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Buchta s jablky, skořicí a drobenkou - postup přípravy

Až dostanete chuť na dezert s osvěžující chutí, který zútulní váš domov svou vůní, připravte si buchtu s jablky. Skvěle kombinuje jemný základ s křupavou posypkou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí, vanilkovým a klasickým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej se zakysanou smetanou a poté směs mouky a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Těsto rozprostřete do formy na pečení, vymazané máslem a připravte náplň. Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vložte je do větší mísy. 

Poznámka: Před krájením jablka zbavte jádřinců.

3. KROK

Ovoce smíchejte s cukrem, skořicí a směsí pokryjte těsto ve formě. Nakonec dezert posypte drobenkou, připravenou smícháním mouky, cukru a změklého másla. Pochoutku poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.

4. KROK

Buchtu s jablky nechte vychladnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete posypat moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Sweet Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů