Švestková buchta z jogurtového těsta - postup přípravy
Švestková buchta je vláčná, nadýchaná a plná ovocné chuti. Připravte si tento jednoduchý recept, který zvládnete během chvilky a bez složité přípravy.
Náplň
Těsto
Na vymazání
Omyté, vypeckované švestky, nakrájejte na kostky, smíchejte je s cukrem a smažte je 8 minut. Poté je odstavte z tepla a nechte vychladnout.
V míse vyšlehejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem, a jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní olej, jogurt a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Polovinu vzniklého těsta vlijte do formy na pečení a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18 minut. Upečené těsto pokryjte švestkami, ty zalijte zbytkem těsta a pokračujte v pečení ještě 20 minut.
Švestkovou buchtu nechte vychladnout a poté ji servírujte posypanou moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

