Pikantní kanadské kuře z remosky - postup přípravy
Pikantní kanadské kuře z remosky, podle receptu z Youtube kanálu Důchodkyně u plotny, je šťavnaté a má výraznou chuť. Perfektně se hodí i ke slavnostnímu obědu.
Tohle je přesně ten recept, který voní po domově. Po pomalém pečení, kdy se máslo vpíjí do masa, cibule karamelizuje a kořeněná omáčka pomalu zahušťuje. Pikantní kanadské kuře z remosky není žádná složitost, ale výsledek působí jako jídlo, které by klidně mohlo být hlavní hvězdou rodinného oběda. Maso je šťavnaté, kůrčička křupavá a omáčka má ten správný říz, co zahřeje i v sychravém počasí.
Ačkoliv se jmenuje „kanadské“, tenhle recept má k české kuchyni blíž, než by se mohlo zdát. Kombinace kečupu, octa, cukru a koření připomíná domácí barbecue omáčky, které se v Kanadě často používají na grilované maso. Ale když se tohle všechno spojí s remoskou – tím českým zázrakem, který zvládne péct, dusit i zapékat – vznikne jídlo, které má duši.
Remoska tuhle omáčku krásně zatáhne, maso se pomalu rozpadá a chuť se dostane do každého kousku. Je to ideální recept na víkend, kdy je čas nechat jídlo dělat svou práci, zatímco se doma rozvoní kuchyně. A přitom žádné složité přípravy, žádné exotické suroviny – jen to, co je běžně doma.
A pokud je chuť si s receptem pohrát, není problém. Místo kuřete klidně krůtí maso, vepřová žebírka nebo tofu pro vegetariánskou verzi. Omáčka snese med, česnek, uzenou papriku nebo kapku whisky. A kdo má rád ostřejší, může přidat chilli pastu nebo pár kapek tabasca.
Pikantní kanadské kuře z remosky je jídlo, které se nevaří pro efekt, ale pro radost. Pro chvíle, kdy se chce zpomalit, dobře najíst a užít si tu obyčejnou, ale krásnou věc – domácí teplé jídlo.
Ingredience
Kuře rozdělte na stehna, křídla a prsa. Maso vložte do remosky, posypte ho solí a pokryjte máslem. Pokrm podlijte vodou, zakryjte ho pokličkou a pečte 13 minut.
Mezitím smíchejte vodu s nadrobno nakrájenou cibulí, kečupem, octem a cukrem. Do směsi přidejte pepř, sůl, chilli a nakonec kari. Ingredience důkladně zamíchejte, zakryjte pokličkou a vařte je 10 minut.
Po této době směsí zalijte kuře v remosce a pečte ho dalších 90 minut.
Tip: Kanadské kuře podávejte s vařenými brambory nebo rýží. Přílohu polijte trochou výpeku z masa a ozdobte ji nasekanou petrželkou. Přidat můžete i okurkový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Důchodkyně u plotny

