Tataráček z hovězí svíčkové - postup přípravy
Hovězí svíčková je nejenom skvělým masem na lahodné steaky, ale je také skvělým masem, které se dá jíst i syrové. Jendou t takových populárních možností je i tataráček z hovězí svíčkové. S naším receptem ho zvládnete a dokonale si pochutnáte. Jdeme na to.
Ingredience
Připravte si maso
Hovězí svíčková je sama o sobě velmi kvalitním masem, které je téměř bez tuku. Proto je jeho čištění velmi jednoduché. Když je připraveno, je třeba z něho udělat požadovanou jemnou konzistenci. Řada lidi preferuje takzvané škrábání, ale pokud má být tataráček z hovězí svíčkové opravdu jemný, tak je třeba použít mlýnek. Maso nakrájejte na menší kousky a umelte ho. A potom ještě jednou. V tu chvíli máte jistotu dokonalé jemnosti masa.
Jdeme dochucovat
Když je maso nachystáno, můžete ho začít dochucovat. Jako první přidáte vaječné žloutky a najemno nakrájenou cibulku. Vše promícháte a pokračujete dále. Tataráček z hovězí svíčkové nejlépe dochutí předepsané ingredience, které do masa vmícháte a necháte je, ať se s masem propojí. Jde o takzvaný základ, který můžete následně ladit dle chuti. Někdo dává přednost variantě, kde vynikne chuť masa, jiný zase preferuje spíše více kečupu.
Dejte do lednice
Jakmile je hovězí tatarák ochucen, přikryjte ho a dejte ho do lednice. Jak z důvodu, aby se uležel a lépe vychutil, tak proto že jde o syrové maso a tak je na místě udržovat přijatelnou teplotu. Potom ho můžete vyndat, naposledy ochutnat a poté servírovat.
Topinky jsou nejlepší
Tataráček z hovězí svíčkové by měl být podáván jenom s jednou jedinou přílohou. A tou jsou topinky, hezky smažené na pánvi v sádle. Poté se nechají lehce okapat, následně se důkladně namažou čerstvým česnekem a poté i dostatečnou vrstvou masa. Přejeme dobrou chuť.