Mleté maso s lilkem - postup přípravy
Mleté maso je nádherně variabilní surovina, nicméně velká spousta lidí ji používá jen na masové kuličky a domácí sekanou. To je ale velká škoda, protože se velmi dobře hodí do zapečených i zeleninových pokrmů. Můžete ho třeba zapéct s lilkem. Že si to neumíte představit a lilek skoro neznáte? Pak je to o to větší důvod, proč tento recept vyzkoušet. Lilek je totiž velmi zdravou potravinou, která je navíc velmi vhodná při hubnutí, protože má nízkou kalorickou hodnotu a navíc je bohatým zdrojem draslíku, který pomáhá předcházet mnoha chorobám. A v kombinaci s mletým masem a sýrem je neskutečně chutný.
Ingredience
Do hluboké mísy vložte mleté hovězí maso, rozklepněte dvě vejce, přidejte nasekanou petrželku, strouhaný parmazán, přidejte strouhanku, kterou jste předem namočili ve vodě nebo v mléce, a nakonec trochu soli a pepře. Důkladně zamíchejte a zpracujte na jednolitou hmotu, kterou vložte na chvíli odpočinout do ledničky.
Lilky umyjte a osušte. Odřízněte stonek a plody podélně nakrájejte na tenoučké plátky. rozpalte vroubkovanou grilovací pánev a lilkové plátky z každé strany 1 minutu osmažte. Plátky nechte vychladnout a mezitím si připravte větší obdélník pečicího papíru.
Na pečicí papír vyskládejte osmažené lilkové plátky tak, aby se kraje lehce překrývaly a vytvořily tak souvislý lilkový plát. Na ten pak navršte masovou směs, kterou důkladně rozprostřete po celé ploše lilků.
Na mleté maso pak rozložte plátky sýra sulguni tak, aby pokrývaly celou plochu masa. Pomocí pečicího papíru pak lilek s masem a sýrem zamotejte do rolády.
Pečicí troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia a vložte do ní lilkovou roládu zhruba na 30 minut.
Pak už zbývá jen vyndat z trouby a ještě teplé podávat, dokud se sýr uvnitř rolády krásně táhne. Přejeme vám dobrou chuť a radost z přípravy.